miercuri, 6 martie 2013

Oraşul Sfântu Gheorghe candidează, în numele Ţinutului Secuiesc, pentru Capitala Culturală Europeană 2021! (Jurnalul Naţional)
Municipiul Sfântu Gheorghe îşi va depune, în numele regiunii Ţinutul Secuiesc, candidatura pentru a deveni Capitala Culturală Europeană în 2021, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Antal Arpad, citat de Jurnalul Naţional.


Edilul a spus că există o regulă, în sensul că pentru fiecare an este stabilit ce ţări pot candida pentru a deveni Capitala Culturală Europeană, în 2021 fiind rândul României şi Greciei. 
"Proiectul va fi depus de municipiul Sfântu Gheorghe, dar de câţiva ani este posibil ca aceste candidaturi să fie depuse de un oraş, dar în numele unei regiuni, şi atunci noi o vom face în numele regiunii Ţinutul Secuiesc. Avem parteneri în acest proiect consiliile judeţene din Covasna şi Harghita, primăriile din Târgu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Sovata şi Gheorgheni, deci, practic, este proiectul unei regiuni", a declarat Arpad. 

Consiliul Judeţean Harghita a comandat un sondaj de opinie pentru a determina modul în care locuitorii judeţului urmăresc evoluţia evenimentelor generate de arborarea pe instituţii şi în locuri publice a drapelului aşa-zis Ţinutului Secuiesc. Cercetarea a fost efectuată de o companie locală, nenominalizată, pe un eşantion de 480 de persone, umărind răspândirea demografică la nivelul judeţiului a românilor şi maghiarilor (417 maghiari şi 63 de români), în perioada perioada 26 februarie-4 martie 2013.


Vă rog să citiți acest text selectat de mine, în speranța că vă poate interesa. O candidatură ireală în numele unei regiuni care nu există, nici real, nici legal, Ținutul Secuiesc. În numele unei culturi a cărei specificitate nu este definită în prezent iar în trecut se bazează pe o mitologie comunitară de aceiași valoare ca orice mitologie.
Cu prietenie, Dan Culcer

Niciun comentariu: